10 voor tieners


Home 10 voor tieners

Vanaf 10-10 10 weken alle aandacht voor tieners!

Landelijke gebedscampagne voor tieners start op 10-10 

Op 10 oktober dit jaar start voor de twee keer een actie waarin tienerwerkers  u inspireren om te leren over tieners, u aanmoedigen om er te zijn voor tieners en bovenal om samen te bidden voor de tieners in ons land. Tien weken lang iedere dag een moment vrijmaken om u te verdiepen in de tieners. Zij hebben u nodig om dichtbij Jezus te zijn en te blijven....doet u mee? 

De actie,  gekoppeld aan de scheurkalender “10 voor Tieners”, geeft u en/of uw gemeente  handvatten om 70 dagen lang concreet voor één of meerdere tieners te bidden; heel persoonlijk.  Voor tieners uit uw kerk, uit de buurt, in uw gezin. U kunt dit natuurlijk alleen doen, maar de actie wordt veel sterker door het samen met alle volwassenen uit uw kerk of kring te doen. Hier vindt u een handleiding voor een kerk-brede organisatie.

De actie is met de vorige editie van de kalender in verschillende gemeenten in Nederland gedaan,  enkele reacties: "Dit is een geweldig idee. De kalender is onmisbaar en geeft ons inderdaad een kijkje in de leefwereld van tieners, bijvoorbeeld de positieve kanten van sociale media."

"Nu ik zo een langere tijd elke dag voor een jongere uit onze kerk bid, merk ik dat ik ook meer ga bidden voor de jongeren in de straat en voor familie. Dat deed ik af en toe, maar dat doe ik nu veel meer."

De kalender is te koop in de lectuurtent tijdens de Opwekking - pinksterconferentie in Walibi , voor 10 euro per stuk of bestelbaar via de webshop van Opwekking. Doet u mee aan de landelijke gebedsactie van 10-10 en bestelt u 5 of meer kalenders om dit kerk-breed op te pakken, dan kost de kalender 8 euro.  Wilt u ze voor deze 10-10 gebedsactie bestellen, doe u dat dan niet via de webshop maar via een mail naar: info@tienvoortieners.nl


Hier vindt u een uitgebreid stappenplan voor de organisatie van deze actie in je kerk of gemeente.”


De nieuwe scheurkalender is uit: 10 weken 10 voor tieners #2.

tl_files/uploads/bijlagen/kalender 3D.png

Bestel HIER vast de 10 voor tieners kalender #2

(De bestelling gaat via de webshop van st. Opwekking. Zij verzorgen voor ons de distributie van de kalender. De registratie is simpel en kostenloos.)

Deze kalender is een uitgave van Youth & I en mogelijk gemaakt door auteurs van bijna alle christelijke jeugdorganisaties in Nederland die op de bres staan voor deze tieners in de kerk en ook door organisaties die door hun specialisme veel met tieners te maken hebben. HGJB, Justine Pardoen (Ouders online), Generatio, Jetteke Noordzij van de Wittenberg, JOP, Chris, JuniorAdventure, EA, NGJ, Peter Vlug, Soul Survivor, Go and Tell, YFC, Youth Alive, LEF, You!nG, Nibud, Generatio, Sabine van der Heijden, Joel Treuren, Iriszorg, Wim Grandia, Tiemen Westerduin en Joop Gankema. Ook schrijven er tieners mee aan de kalender. Het geheel wordt afgewisseld met grappige, herkenbare tekeningen van Vera van Groos.

In de kalender vind je dagelijks inspiratie en handvatten om tieners aandacht en steun te geven op een positieve manier. 10 weken lang over 10 verschillende thema's: Geloofsopvoeding in de kerk en het gezin, gaven en talenten, het tienerlijf, tieners en de kerk, bijbelse tieners, kwetsbare tieners, social media en vrienden en verkering. De kalender is niet aan een datum gebonden, de dagen zijn genummerd van 1 tot en met 70, dus het hele jaar bruikbaar. In onderstaande beelden zie je eental pagina's uit de kalender.

 

tl_files/uploads/bijlagen/advertentie klein.png tl_files/uploads/bijlagen/dag 2 kalender 2013, ouders.png tl_files/uploads/bijlagen/dag 18, kalender 2013, social media.png tl_files/uploads/bijlagen/Dag 45, tekening huiswerk.png

 

 
"10 weken bidden voor tieners"

Maak de tieners in je kerk belangrijk! 

Pak deze actie gemeentebreed op!

Aan elke tiener uit de kerk wordt een volwassene gekoppeld die de 70 dagen van de kalender voor deze tiener bidt.

Wilt u dit met uw hele gemeente oppakken? Bestel dan de kalenders niet via de webshop van Opwekking, maar door een email te sturen naar info@tienvoortieners.nl. Bestellingen voor deze actie krijgen dan 20% korting.

 

Reacties n.a.v. de kalender en de daaraan gekoppelde actie "10 weken bidden voor tieners":

"Dit is een geweldig idee. De kalender is onmisbaar en geeft ons inderdaad een kijkje in de leefwereld van tieners. b.v. de positieve kanten van sociale media."

"Nu ik zo een langere tijd elke dag voor een jongere bid, merk ik dat ik ook meer ga bidden voor de jongeren in de straat en voor familie. Dat deed ik wel een beetje, maar dat doe ik nu veel meer."

 "Ik geniet van de kalender. En ik merk dat mijn houding t.o.v. de tieners verandert. De laatste tijd voelde ik me vaak wanhopig en gefrustreerd als ik iets las of op de televisie zag over jonge mensen. Dat is veranderd. Ik merk dat ik nu bid met geloof en vertrouwen. En dat is een heel verschil."
 

Klik hier voor meer uitleg en een praktisch handleiding.